25 vuotta arktista pelastamista

Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry perustettiin Sodankylässä tasan 25 vuotta sitten. Yhdistyksen ylläpitämä pelastushelikopteri Aslak on päivystänyt vuodesta 1998 lähtien. Vuosien mittaan Aslak on etsinyt ja pelastanut lukemattomia henkilöitä ja antanut korvaamatonta apua erilaisilla pelastustoimen tehtävillä. Aslak on Lapin pelastuslaitoksen virallinen sopimusyksikkö.

Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry:n perustava kokous pidettiin syyskuun 24. päivä 1997 Sodankylässä. Perustamisasiakirjan allekirjoittaneista kymmenestä henkilöstä oli viisi silloista palopäällikköä ja muut viisi pelastustoiminnassa muuten mukana olleita henkilöitä.

Toiminnan 25-vuotismerkkipäivä huomioitiin Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry:n yleiskokouksessa 14.9. Yhdistyksen perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja Markku Lehtinen kertoi yhdistyksen alkutaipaleen vaiheista.

Erityiskiitokset kaikille Aslakin tukijoille

 Yhdistys osoittaa suuret kiitokset erityisesti kaikille Aslakin toimintaa pitkään tukeneille yrityksille ja yksityishenkilöille. Tämä yhteistyö on mahdollistanut pelastushelikopteritoiminnan jatkumisen Lapissa.

Vuosien varrella Aslakin monimuotoisen toiminnan ylläpitämiseen on osallistunut iso joukko eri alojen ammattilaisia ja vapaaehtoisia, joiden ansiosta pelastushelikopteri Aslak lentää edelleen.

”Vuodet ovat osoittaneet Aslakin tarpeellisuuden. Lapissa olosuhteet voivat olla vaikea ja haasteelliset ja välimatkat pitkät. Pelastushelikopteri on usein tehokkain, paras ja tarkoituksenmukaisin apu”,  sanoo yhdistyksen toiminnanjohtajana vuodesta 2000 toiminut Eero Anneberg.

Uudeksi puheenjohtajaksi Aarno Lompolojärvi

Lapin Pelastushelikopterin Tuki ry näkee harjoittamansa pelastushelikopteritoiminnan edelleen tarpeellisena ja pyrkii edistämään toiminnan kehittämistä.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuoden 2023 alusta valittiin opetusneuvos Aarno Lompolojärvi Rovaniemeltä . Muut johtokunnan jäsenet ovat Peter Blåberg Zwenkausta Saksasta, Mika Neitola Sodankylästä, Antti Kontio Oulusta, Jari Korhonen Inarista ja Martti Pura Tammelasta.

Kuvassa toiminnanjohtaja Eero Anneberg